Mine skønne unger elsker osteboller ♥ Men indtil i dag, har jeg ikke forsøgt mig med at lave dem, fordi de er så glade for bagerens, at jeg tænkte at kampen var tabt ;o) Men efterhånden er ostebollerne den eneste grund til at smutte en tur forbi bageren – for alt andet vil ungerne hellere have hjemmebagt – TAK for jer ♥♥♥
Nå, men i dag har jeg kastet mig ud i det og selv om opskriften efter min mening godt kan komme tættere på – så er ungerne glade og spiser med velbehag – så her får I den ♥
Bollerne har jeg lavet som koldhævede denne gang – altså i køleskab, fordi jeg har tilsat skyr – jeg tror sagtens at bollerne kan laves med dobbelt gær og så blot få ca. 2 timer på køkkenbordet – tildækket i skålen ♥
Ingredienser – til ca. 15 lækre boller
- 10 g gær
- 7 dl vand
- 1½ dl skyr
- en knivspids salt
- 2 tsk agavesirup
- 300 g grahamsmel
- 200 g durummel
- 250-350 g hvedemel
- 1½ dl havregryn eller rugflager
- cheddarost – eller mammenost ( eller en ost du holder af )
Fremgangsmåde:
- Rør gæret ud i vandet og tilsæt salt, sirup og skyr.
- Tilsæt grahamsmel og durummel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen – rør blot med en spiseske eller lignende – dejen skal ikke æltes. Når dejen stadig er helt blød og lind, stopper du med at tilsætte hvedemelet og sætter låg på skålen. Sæt den i køleskabet natten over.
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Tag skålen ud og rør havregrynene i – tilsæt evt. lidt hvedemel – du skal ikke ælte og bollerne laves som klatter, så den skal ikke være fast.
- Lav klatter på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med din ost.
- Sæt klatterne i ovnen og skru med det samme ned på 200 grader. Bag bollerne i ca. 20 minutter – bank let i bunden på dem – de skal lyde en smule hule, så er de færdige. Lad bollerne køle en smule – de er klæge indeni pga. skyren, men når de får lov at køle, samler de sig ♥
- Nyd bollerne sammen med dine yndlinge ♥