Osteboller

Mine skønne unger elsker osteboller ♥ Men indtil i dag, har jeg ikke forsøgt mig med at lave dem, fordi de er så glade for bagerens, at jeg tænkte at kampen var tabt ;o) Men efterhånden er ostebollerne den eneste grund til at smutte en tur forbi bageren – for alt andet vil ungerne hellere have hjemmebagt – TAK for jer ♥♥♥

Nå, men i dag har jeg kastet mig ud i det og selv om opskriften efter min mening godt kan komme tættere på – så er ungerne glade og spiser med velbehag – så her får I den ♥

Bollerne har jeg lavet som koldhævede denne gang – altså i køleskab, fordi jeg har tilsat skyr – jeg tror sagtens at bollerne kan laves med dobbelt gær og så blot få ca. 2 timer på køkkenbordet – tildækket i skålen ♥

Ingredienser – til ca. 15 lækre boller

  • 10 g gær
  • 7 dl vand
  • 1½ dl skyr
  • en knivspids salt
  • 2 tsk agavesirup
  • 300 g grahamsmel
  • 200 g durummel
  • 250-350 g hvedemel
  • 1½ dl havregryn eller rugflager
  • cheddarost – eller mammenost ( eller en ost du holder af )

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæret ud i vandet og tilsæt salt, sirup og skyr.
  2. Tilsæt grahamsmel og durummel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen – rør blot med en spiseske eller lignende – dejen skal ikke æltes. Når dejen stadig er helt blød og lind, stopper du med at tilsætte hvedemelet og sætter låg på skålen. Sæt den i køleskabet natten over.
  3. Tænd ovnen på 220 grader.
  4. Tag skålen ud og rør havregrynene i – tilsæt evt. lidt hvedemel – du skal ikke ælte og bollerne laves som klatter, så den skal ikke være fast.
  5. Lav klatter på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med din ost.
  6. Sæt klatterne i ovnen og skru med det samme ned på 200 grader. Bag bollerne i ca. 20 minutter – bank let i bunden på dem – de skal lyde en smule hule, så er de færdige. Lad bollerne køle en smule – de er klæge indeni pga. skyren, men når de får lov at køle, samler de sig ♥
  7. Nyd bollerne sammen med dine yndlinge ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.