En af vores klare favoritter herhjemme er og bliver sticky buns ♥ Den lækre amerikanske type af kage, hvor man får skønne klistrede fingre, knas og glæde helt nede i maven ♥
Kagen består her af en klon mellem en klassisk sticky bun kage og en kæmpe kanelsnegl – en vinder hvis jeg skal bedømme efter den iver, med hvilken kagen er blevet nydt ♥
Kagen er nem og hurtig at lave og holder sig saftig i flere dage – men når den er lun og nybagt smager den magisk ♥♥♥ Du kan genskabe magien ved, at varme kagen lidt i ovnen – herved smelter karamellen igen og uhm…..
Kagen består af karamel, remonce og af en dej – del – kagen får sit lidt specielle udtryk ved, at den bages og derefter vendes på hovedet for herved at få den lækre ( og stærkt vanedannende ) karamel på toppen ♥ Men pas på – kagen forsvinder hurtigt og bliver bestilt igen straks efter ♥♥
Ingredienser – til en stor snegl – til ca. 10 kageglade mennesker
- 25-50 g gær ( alt efter hvor længe du lader den hæve )
- 3 dl kærnemælk
- 100 g smør
- 50 g sukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk muskatnød
- 1 tsk kanel
- ½ tsk vaniljeextrakt
- 2 store æg
- 750 g hvedemel
Karamel:
- 150 g brun farin
- 150 g smør
- ½ dl sirup – jeg bruger med karamelsmag for at få smagen endnu mere dyb – du kan bruge lige den du har
Remonce:
- 2 spsk kanel
- 50 g smør
- 100-200 g chokolade – vi brugte hvid toblerone
- 100 g nougat – det kan du sagtens undlade – du kan også vælge lidt marcipan som du river først
Fremgangsmåde:
- Opløs gæret i lidt lunet kærnemælk og rør resten af mælken i – jeg bruger altid min røremaskine til denne type af dej, fordi jeg synes at de bliver rigtigt gode af at få lov at bliver fuldstændigt gennem æltede.
- Tilsæt smeltet smør, krydderier, salt og sukker. Tilsæt æggene og rør hvedemelet i lidt ad gangen.
- Lad dejen være lidt lind og sæt den til at hæve mens du laver karamellen.
- Smelt alle ingredienser i en gryde og lad det koge til den begynder at tykne – det tager ca. 5-10 minutter alt efter hvor meget varme du giver den.
- Tag karamellen af og hæld den i din form – det gør intet at den når at blive helt hård inden dejen kommer i – den bliver blød og trækker op i dejen, når den kommer i ovnen ♥
- Rul dejen ud på et meldrysset bord – så aflang som muligt og skær den i strimler svarende til højden på din form. Smelt smørret og rør kanel i. Smør remoncen på dejen og drys med chokolade og evt. nougat.
- Start med at lave en snegl af en strimmel og placer den i midten – tag herefter strimlerne og rul videre så sneglen langsomt bliver større og større.
- Bag din kæmpesnegl ved 180 grader i ca. 35 minutter – jeg lagde stanniol over min efter ca. 25 minutter for at undgå, at den blev for mørk.
- Når kagen kommer ud af ovnen, så lad den endelig køle lidt og vend den så på hovedet på det fad du vil servere på – for karamellen er meget varm og løber ned ad siderne når den er vendt..
- Karamellen vil stivne helt og blive hård i overfladen – og knaser en smule – smager himmelsk, hvis du spørger os ♥
- Opbevar kagen ved stuetemperatur – her holder den sig fint saftig i 3-4 dage ♥