Dulce de leche – hjemmelavet karamel sauce

Dulce de leche – hjemmelavet karamel

Jeg kan til min store forbavselse se, at jeg ikke på noget tidspunkt har udgivet denne opskrift.. Jeg var helt sikker på at opskriften på den lækre fløjsbløde dulce de leche allerede lå her på bloggen.. Jeg bruger den så tit, men har ikke opdaget at jeg ikke har delt opskriften med jer ♥

Dulce de leche er en karamel lavet på kondenseret mælk – meget simpelt koger man dåsen med indhold i 3-4 timer – jeg koger  min i 3 timer og herefter er indholdet tryllet om til den skønneste karamel.

Jeg bruger dulce de leche i mine tærter, kager og som topping til f.eks. brownies, pandekager eller som lækker hjemmelavet karamel sauce til en god kugle is.

Jeg har så godt som altid en gang dulce stående i køleskabet – jeg koger den og opbevarer den blot i et glas eller beholder- så jeg altid har stående “just in case”.

Ingredienser:

  • 1 dåse kondenseret mælk

Fremgangsmåde:

  1. Pil etiketten af dåsen og kom dåsen i en stor gryde – dåsen skal koge i 3 timer og skal KONSTANT være dækket af rigeligt vand – da den ellers vil eksplodere ( og det rengøringsarbejde ville jeg ikke gå efter ;) )
  2. Kog vandet op og bliv ved den til du har sikret dig at den koger – blot boblende – ikke buldrekoge – og at der er rigeligt med vand. Vandet fordamper hurtigere end man lige venter på 3 timer. Spæd vand til, hvis du synes det er ved at være tid og hvis du kører fra den i længere tid ad gangen.
  3. Når der er gået 3 timer, så tag dåsen og sæt den til at køle på en overflade som kan tåle det. Åben den først når den har kølet lidt – der kan være tryk i.

Hvis du som jeg holder meget af saltkaramel, så del evt. dåsens indhold i 2 og bland flagesalt i den ene – rør rundt og brug med det samme eller sæt den på køl.

Gør dig selv den tjeneste at smage karamellen lun – pyha – dét er da fantastisk .

Rigtig god fornøjelse ♥

One Reply to “Dulce de leche – hjemmelavet karamel sauce”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.