Hvid trøffel bastognedrøm
Tak for jer der skriver og mangler mine opskrifter – på den måde finder jeg langt lettere frem til de opskrifter jeg selv har glemt – og nogle gange kan de rekonstrueres – håber at I lever med de, mildt sagt, dårlige billeder. Man udvikler sig heldigvis hele tiden – disse billeder havde nok ikke overlevet hvis indlægget var lavet idag ;o)
I dag har jeg fri og dagen nydes i fulde drag – på en helt og aldeles selvforkælelsesmåde ♥ Med bloggeri, med kagebagning i boblen og med udvikling af nye opskrifter.. Senere kommer 3 skønne drenge og gør dagen helt fuldendt i vores skønne sommerhus ♥ I aften kommer vores far hjem – efter en nat på job – en arbejdsdag på 30 timer i træk… Han skal have det præcis som han ønsker sig – god mad, et glas vin og så på hovedet i seng – puttet af os som holder af ham ♥
Denne kage er en helt ny og lidt spændende opskrift – udviklet i dag og testet.. Lavet fordi vi i morgen får skønne venner på besøg – til en forældreweekend i vores skønne sommerhus, inden vi på søndag vender næsen hjem igen – med hjertet fyldt med gode minder, sol, sommer og fuglekvider ♥
Kagen er sammensat af en bund lavet på skønne bastogne, fyld af massevis af ristede og karamelliserede nødder, nougat og kondenseret mælk med lækker hvid chokolade – med lidt friskhed fra de skønne citroner og med en top af knasende nødder.
Ingredienser — en springform på ca. Ø24 cm
- 200 g bastognekiks
- 200 g digestives – fuldkorn eller almindelige
- 175 g smør
- 100 g nougat
- 150 g blandede nødder og mandler
- Hvid trøffel:
- 150 g fløde
- 150 g Hvid callebaut 28% eller anden god hvid kvalitets chokolade
- 1 ds kondenseret mælk
- 2 tsk vaniljesukker
- 4 past. æggeblommer
- 2 økocitroner – saft heraf – ca. 0,75 dl
- pynt – evt. nødder – vafler eller friske frugter
Fremgangsmåde:
- Blend kiksene og smelt smøret – bland det sammen og tryk det i din form – og meget gerne godt op ad siderne.
- Bag din bund ved 200 grader i ca. 15 minutter.
- Lad bunden køle.
- Smelt nougat og vend dine ristede nødder / mandler i nougaten. Hæld det i midten af den afkølede bund og spred det fint ud. Sæt kagen på køl.
- Riv citronerne og pres saften ud.
- Kog fløden op – til lige under kogepunktet – tag gryden af varmen og rør chokoladen i – vent 1 minut med at røre rundt og rør så stille og roligt, til massen er ensartet. Lad den køle.
- Pisk citronsaft og kondenseret mælk, med æggeblommerne til det er tykt og luftigt. Vend chokoladen i blandingen, når chokoladeblandingen er kølig.
- Hæld fyldet over den kølige bund og sæt den på køl til næste dag. Den vil sætte sig og være fast, når den næste dag skal skæres – ren magi ♥