Kiksekage med kondenseret mælk og bastogne

Her kommer endnu et bud fra mig, på en anderledes kiksekage ♥ Jeg laver normalt min kiksekage på denne måde – med ganache af lækre sager som mørk chokolade og fløde – uden palmin og æg.. Denne her er supernem og indeholder hverken æg, fløde eller palmin..

Faktisk består størstedelen af kiksekagen af kondenseret mælk og mørk chokolade ♥ Den er fast i konsistensen som en skøn fudge og har knas fra kiks og de lækre puffede ris – en skønling at have i køleskabet – lækker som den er og tåler bestemt også selskab af vaniljeis på en varm sommerdag som dem vi heldigvis har i øjeblikket ♥

Ingredienser – til 15 kageglade personer – en brødform

 • 1 ds kondenseret mælk
 • 20 g smør
 • 250 g god mørk chokolade – gerne min. 70 %
 • 2-3 dl puffede ris – f.eks. rice crispies – gerne uden sukker på
 • ca. 10 bastogne kiks eller andre yndlingskiks
 • evt. skal af 1-2 økocitroner eller appelsiner
 • evt. friske bær til pynt

Fremgangsmåde:

 1. Smelt chokolade, kondenseret mælk, smør og evt. skal fra citrusfrugterne i en gryde – den skal gerne have en temperatur på ca. 85 grader ( brug stegetermometer eller sukkertermometer.. Rør ofte i blandingen !
 2. Beklæd en form med film eller bagepapir – jeg  synes film er bedst til denne her – da man derved er fri for for mange folder.
 3. Tag din chokolademasse fra varmen og start med et lag af denne i bunden – glat det ud med en dejskraber – pas på fingrene, det er varmt! Læg kiks ovenpå – efterfulgt af puffede ris – dernæst chokolade og fortsæt med 2-3 lag. Slut af med chokoladen. Pak kiksekagen ind – sørg for at filmen slutter helt tæt på overfladen af kiksekagen – så der ikke dannes kondens.
 4. Sæt kiksekagen i køleksabet i minimum 4 timer – så har den sat sig og er fast i konsistensen. Kagen er endnu bedre dagen efter ! Når den skal serveres, så skær tynde skiver eller små fine firkanter og server evt. med is eller friske sommerbær til.

IMG_7272IMG_7279

Kagen holder sig fint i op til 1½ uge på køl, pakket i en lufttæt beholder.

Hvis du aner noget lyserødt å mine billeder er det en smule hjemmelavet rabarbersirup, som jeg har hældt ud over mit første lag kiks – det har jeg ikke skrevet på i opskriften, da det jo gjorde kiksene bløde – smagen var fantastisk, men konsistensen forkert i det nederste lag pga. det – så jeg vender tilbage, når en perfekt løsning er fundet på dét ♥

IMG_7281

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.