Kikærte – blondie med tranebær og knas

Kikærte – blondie med tranebær og knas

I dag er jeg i køkkenet for at kreere en kage til i morgen, hvor en ganske særlig person har fødselsdag og familien samles … Den skal være sød, have lidt knas og meget gerne have den der skønne uhm-faktor…Det tror jeg at denne her har  ♥ Jeg håber at den kan skabe lidt magi – i vores maver og i vores hjerter ♥

Jeg har kræset lidt ekstra om den, fordi anledningen er helt speciel, men den kan sagtens laves i andre variationer – f.eks. med macademians og lidt lakrids – granulat eller stykker.. Lidt frisk hindbær sammen med hvid chokolade og citron ville også være en skønling ♥

Blondies er og bliver en af mine absolutte favoritter – prøv selv og giv mig din mening ♥

Du tror det ikke, når du smager den… Og sæt gæsterne til at gætte ingredienserne… Den er et klart sundere alternativ- lavet på de kikærter ♥ Bønnerne udgør det perfekt for melet, jeg har valgt, at bruge lidt mandelmel og så – fordi det giver en dejlig rund smag til blondien. 

Ingredienser en lille bradepande 30 x 30 cm

  • 1 dåse  kikærter eller hvide bønner kogte, skyllede og afdryppede
  • 100 g mandler- malet til mel
  • 50 g rismel- eller lav lidt mere mandelmel
  • 3 æg
  • 1½ æggehvide
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • skal af en økocitron
  • 60 g lys rørsukker
  • 65 g tørrede tranebær
  • 100 g hvid chokolade – smeltet
  • 50 g hvid toblerone chokolade – hakket
  • 1½ tsk bagepulver
  • 65 g salte peanuts
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk groft salt
  • ½ dl olivenolie

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader – for denne kage er hurtigt blendet – ja, du læste rigtigt – blendet sammen ♥
  2. Smør en bageform og for den med bagepapir.
  3. Blend mandlerne god igennem og tilsæt de kogte,skyllede bønner og blend dem med. Tilsæt resten af ingredienserne.
  4. Smelt den hvide chokolade og tilsæt den.
  5. Rør den hakkede hvide chokolade, tranebærrene og de salte peanuts i dejen og hæld den i din bageform. Her ser du konsistensen – den er flydende men lidt mere “bastand” end almindelig dej.
  6. Bag din blondie i 20-25 minutter – til den giver meget lidt efter i midten eller lav en test med en strikkepind, dejen skal slippe.
  7. Lad blondien køle helt af ( men prøv en smule, når den er lun ♥) og sæt den gerne i køleskabet natten over. Server blondien med lidt frisk frugt og vaniljeis. Eller blot lidt varm the eller kaffe.  Nyd den med god samvittighed. Som helt “plain” ser den ikke ud af meget – men sku´ikke hunden på håret – den er skøn ♥
  8. Opbevar din blondie på køl – den holder sig sagtens 4-5 dage og bliver på ingen måde ringere af at stå.

Denne skønne blondie kan også sagtens “forkæles” med en lækker topping – evt. som denne lækre chokoladefudge glasur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.