Her kommer endnu et bud fra mig, på en anderledes kiksekage ♥ Jeg laver normalt min kiksekage på denne måde – med ganache af lækre sager som mørk chokolade og fløde – uden palmin og æg.. Denne her er supernem og indeholder hverken æg, fløde eller palmin..
Faktisk består størstedelen af kiksekagen af kondenseret mælk og mørk chokolade ♥ Den er fast i konsistensen som en skøn fudge og har knas fra kiks og de lækre puffede ris – en skønling at have i køleskabet – lækker som den er og tåler bestemt også selskab af vaniljeis på en varm sommerdag som dem vi heldigvis har i øjeblikket ♥
Ingredienser – til 15 kageglade personer – en brødform
- 1 ds kondenseret mælk
- 20 g smør
- 250 g god mørk chokolade – gerne min. 70 %
- 2-3 dl puffede ris – f.eks. rice crispies – gerne uden sukker på
- ca. 10 bastogne kiks eller andre yndlingskiks
- evt. skal af 1-2 økocitroner eller appelsiner
- evt. friske bær til pynt
Fremgangsmåde:
- Smelt chokolade, kondenseret mælk, smør og evt. skal fra citrusfrugterne i en gryde – den skal gerne have en temperatur på ca. 85 grader ( brug stegetermometer eller sukkertermometer.. Rør ofte i blandingen !
- Beklæd en form med film eller bagepapir – jeg synes film er bedst til denne her – da man derved er fri for for mange folder.
- Tag din chokolademasse fra varmen og start med et lag af denne i bunden – glat det ud med en dejskraber – pas på fingrene, det er varmt! Læg kiks ovenpå – efterfulgt af puffede ris – dernæst chokolade og fortsæt med 2-3 lag. Slut af med chokoladen. Pak kiksekagen ind – sørg for at filmen slutter helt tæt på overfladen af kiksekagen – så der ikke dannes kondens.
- Sæt kiksekagen i køleksabet i minimum 4 timer – så har den sat sig og er fast i konsistensen. Kagen er endnu bedre dagen efter ! Når den skal serveres, så skær tynde skiver eller små fine firkanter og server evt. med is eller friske sommerbær til.
Kagen holder sig fint i op til 1½ uge på køl, pakket i en lufttæt beholder.
Hvis du aner noget lyserødt å mine billeder er det en smule hjemmelavet rabarbersirup, som jeg har hældt ud over mit første lag kiks – det har jeg ikke skrevet på i opskriften, da det jo gjorde kiksene bløde – smagen var fantastisk, men konsistensen forkert i det nederste lag pga. det – så jeg vender tilbage, når en perfekt løsning er fundet på dét ♥