Her til morgen trænger vi bare til at være sammen – snakke med vores skønne teens og nyde at det er søndag. ♥
Villads snuppede teten og nu er vi i køkkenet – og nørder glutenfri luftige vafler – og jeg RÅNYDER at han gider ♥
Har du et vaffeljern og elsker du vafler – så er denne opskrift nem og skøn ! Har du ingen udfordringer med gluten, så erstatter du bare melet med hvedemel ♥
Ingredienser – til 10 store vafler
Tid – ca. 30 min fra start til slut
- 450 g rød finax eller rismel – fuldkornsrismel virker også fint – nærmest alt undtaget boghvede virker i denne her opskrift.
- 4 dl mælk eller vand
- 3 æg
- 2 tsk rørsukker
- ½ tsk flagesalt
- saft og gerne skal af 1 øko citron
- vaniljesukker eller paste – her skruer du bare ind efter hvor meget du ønsker dig af smag – vi elsker vanilje og bruger en del ♥
- 2 tsk bagepulver ( her sker magien når vaflerne bages – og bliver meget svampede )
- olivenolie til pensling af jernet – vi bruger en spray hvori der også er citron, men brug hvad du har ved hånden, husk blot at smøre jernet.
Fremgangsmåde
- Rør alle ingredienser sammen og pisk lidt – gerne med elpisker så du ingen klumper har. Nemmest er det at undgå klumper ved at røre æggene ud i al mel først og derefter tilsætte mælken.
- sørg for at jernet er godt varmt og hæld ca. ½ dl på midt på jernet.
- Bag og NYD enten bare med lidt citron-saft og lidt rørsukker ( favoritten herhjemme, efter vores skønne Helle Rimmer introducerede den kombi ♥ ) eller med nutella, marmelade eller ” on the rocks”