Lyn hurtige boller

Forleden morgen vågnede jeg tidligt og kunne bare ikke falde i søvn igen.. Jeg stod op og nød stilheden her i vores dejlige sommerhus – ungerne sov dejligt og jeg lavede en god kop kaffe og nød bare at have det hele for mig selv.. Bagelysten meldte sig hurtigt og jeg besluttede mig for at lave en ny opskrift på nogle boller som man kan trylle frem uden forberedelse.. <3

Ud af den tanke kom disse boller – de kræver ingen hævetid og skal ikke æltes nævneværdigt. Bollerne er skønne og luftige, men mætter godt pga. den skønne fuldkorns spelt – den kan du sagtens skifte ud med hvad du lige har af mel på hylderne. I disse boller er der ingen frø og kerner – men put gerne i – lige hvad du har lyst til.

Ingredienser – til 12 stk.

 • 50 g gær
 • 3 dl mælk – jeg lunede min mælk lidt i microovnen for at speede processen op i forhold til gæret
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • 2 æg
 • en lille klat smør
 • ca. 50 g rapsolie eller anden god olie
 • 200 g fuldkorns speltmel
 • 300-400 g hvedemel

Fremgangsmåde:

 1. Tænd din ovn på 175 grader.
 2. Ælt det hele sammen, når du har rørt gæret ud i mælken.
 3. Ælt til det hænger fint sammen og du kan lave boller af dejen.
 4. Pensl bollerne med lidt pisket æg eller med en gang nybrygget kaffe. Pynt evt. lidt med lidt sukkerstjerne som jeg har gjort her – det bragte glæde hos ungerne herhjemme og smager jo dejligt.
 5. Bag dine boller i ovnen i ca. 20 minutter til de er let gyldne.
 6. Nyd bollerne lune eller kolde – de holder sig fint i 3-4 dage og er ekstra gode efter en tur på risteren ♥

2 Replies to “Lyn hurtige boller”

  1. Hej Tine
   Ja, det er nogle gange en gåde – om end ikke helt- spelt, hvede og den mængde gær, har jeg altid god erfaring med giver luftigt brød. Faktisk vil du se i langt størstedelen af mine opskrifter, at jeg sjældent lader brødet hæve længere end det tager at tage opvasken.

   Håber du forsøger dig med dem- de bragte meget glæde.
   Smil fra Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.