Påskebrød fra Italien

I dag skulle børnene rigtigt overraskes – og det med et lækkert brød med lidt ekstra sjov – i anledning af påskeferie ♥ Jeg besluttede mig for at lave et lidt sjovt brød – et italiensk påskebrød – brød med dejlig smag af kardemomme og dejlig sødme ♥ Brødet er blødt og lækkert – og på grund af kærnemælken holder brødet sig saftigt i nogle dage i en lufttæt pose. Ungerne har nydt dem i dag – og i morgen skal vi fejre farmand med brunch – og her kommer de også på bordet ♥

Brødet er lidt specielt idet de indeholder et farvet æg – et ukogt æg, som koger med, når brødet bages i ovnen ♥ Brødet er snoet og drysset med farverig krymmel.

Ingredienser til 6 store brød:

  • 50 g gær
  • 3 dl varm kærnemælk
  • 1 knivsids salt
  • 70 g smør
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 400-500 g hvedemel
  • 1½ tsk kardemomme
  • evt. 6 æg
  • frugtfarve

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæret ud i den lune mælk. Tilsæt sukker, salt og æg. Rør det smeltede smør i – det skal ikke være meget varmt – blot lige smeltet. Rør hvedemelet i til dejen er lind og lidt klistret. Sæt skålen et lunt sted og lad den hæve 1 times tid.
  2. Drys mel på dit bord og ælt dejen en smule uden at slå al luften ud af den. Dej dejen i 12 lige store stykker og rul dejen til 12 lange stænger:
  3. Tænd ovnen på 185 grader.
  4. Læg stængerne 2 og 2 og sno dem. Lad dem efterhæve 10 minutter, imens du farver æggene.
  5. Kom lidt vand i en dyb tallerken og kom frugtfarve i – og kom ægget i – vend det et par gange og tør det lidt på bagsiden inden du lægger det i midten af dit brød.
  6. Pensl med lidt æg og drys med lidt krymmel.
  7. Bag dine påskebrød i ca. 20 minutter.

Nyd overraskelsen i ungernes øjne når de ser brødene ♥

Hvis I ikke spiser brødene samme dag – så fjern ægget og læg det i køleskabet – det kan sagtens lægges retur, så det ser fint ud, når de skal spises.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.