Tøseaften – Merle og jeg er alene hjemme.. Vi har julet i mormors værksted og nu sidder Merle og spiser her ved bordet ♥ Vi har haft pebernødde dejen i køleskabet i nogle timer og nu skal vi have dem bagt – og nyde nybagte pebernødder til vores aften te og kaffe, mens Mickeys juleshow kører i fjernsynet og vi hygger i vores dyner på sofaen ♥ Nærvær, kærlighed og jul – uhm..
Her kommer så den opskrift som vi holder mest af – og tro mig, vi har testet mange gennem årene, for her i huset bages der ikke kun pebernødder én gang hver jul – men meget gerne flere ♥ Denne er fantastisk – der er masser af smag og de er smukke.. Børn som voksne holder meget af de lette og dejligt knasende små guldklumper – rigtigt god bagefornøjelse, jeg ved de vil bringe lykke, og hvem ved, måske endda lidt magi ♥
Ingredienser til ca. 150 stk.
- 250 g smør
- 2 spsk lys sirup
- 100 g sukker
- 100 g mørk muscovado sukker
- 1 æg
- 1 tsk kanel
- 1 tsk nelliker
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk hvid stødt peber
- 1/8 tsk hjortetaksalt
- 2 tsk natron
- 1 tsk vaniljesukker – gerne hjemmelavet
- 450-550 g hvedemel
Fremgangsmåde:
- Rør smør, sukker og sirup sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt ægget sammen med alle de skønne julede krydderier. og rør det ind i massen. Jeg bruger altid piskeris.
- Sigt natron og mel sammen og tilsæt indtil massen er jævn og glat. Hold mel tilbage. Læg dejen på køl – gerne natten over. ( Du kan godt nøjes med et par timer ).
- Rul dejen ud i stænger – og skær “klumper” på størrelse med hasselnødder. Læg dem på bagepladen som de er – lidt rustikke eller tril dem til kugler.
- Bag den ved 175 grader i 10-15 minutter og lad dem køle helt af – gerne et par timer ( pas på når du går forbi – de frister ♥ ) før du ligger dem i en kagedåse.
Pebernødderne holder sig i en lufttæt dåse i ca. 3 uger.