Pebernødder a la bagemagi

Tøseaften – Merle og jeg er alene hjemme.. Vi har julet i mormors værksted og nu sidder Merle og spiser her ved bordet ♥ Vi har haft pebernødde dejen i køleskabet i nogle timer og nu skal vi have dem bagt – og nyde nybagte pebernødder til vores aften te og kaffe, mens Mickeys juleshow kører i fjernsynet og vi hygger i vores dyner på sofaen ♥ Nærvær, kærlighed og jul – uhm..

Her kommer så den opskrift som vi holder mest af – og tro mig, vi har testet mange gennem årene, for her i huset bages der ikke kun pebernødder én gang hver jul – men meget gerne flere ♥ Denne er fantastisk – der er masser af smag og de er smukke.. Børn som voksne holder meget af de lette og dejligt knasende små guldklumper – rigtigt god bagefornøjelse, jeg ved de vil bringe lykke, og hvem ved, måske endda lidt magi ♥

Ingredienser til ca. 150 stk.

  • 250 g smør
  • 2 spsk lys sirup
  • 100 g sukker
  • 100 g mørk muscovado sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk nelliker
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk hvid stødt peber
  • 1/8 tsk hjortetaksalt
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker – gerne hjemmelavet
  • 450-550 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Rør smør, sukker og sirup sammen til en ensartet masse.
  2. Tilsæt ægget sammen med alle de skønne julede krydderier. og rør det ind i massen. Jeg bruger altid piskeris.
  3. Sigt natron og mel sammen og tilsæt indtil massen er jævn og glat. Hold mel tilbage. Læg dejen på køl – gerne natten over. ( Du kan godt nøjes med et par timer ).
  4. Rul dejen ud i stænger – og skær “klumper” på størrelse med hasselnødder. Læg dem på bagepladen som de er – lidt rustikke eller tril dem til kugler.
  5. Bag den ved 175 grader i 10-15 minutter og lad dem køle helt af – gerne et par timer ( pas på når du går forbi – de frister ♥ ) før du ligger dem i en kagedåse.

Pebernødderne holder sig i en lufttæt dåse i ca. 3 uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.