Nemt, hurtigt, sundt, forberedes gerne i forvejen, børnene elsker dem og kan lave dem selv – kræver kun en blender og et par barnehænder som vil hjælpe med at trille – ca. ½ time og så er der serveret – what´s not to love ???????
Hos os elsker vi dadelkugler – i mange afstøbninger – her kommer et par udgaver, som altid holder og som er nemme at variere med lige det du har ♥
Her har vi gengivet 2 forskellige slags – som er lavet med samme udgangspunkt:
1. Dadelkugler med orange og havregryn:
Ingredienser til ca. 40 stk.
- 15 dadler
- 60 g havregryn
- ½ tsk vaniljesukker
- 60 g mandler
- 40 g kokosmel
- 50 g mørkchokolade – 70% med orangesmag
- 2 spsk sirup – med den smag du har – min var med irish coffee
Fremgangsmåde:
- Blend alle tørre ingredienser og tilsæt dadler og chokolade – jeg valgte at tilsætte ½ af chokoladen og hakkede resten groft – vi elsker når det knaser ♥
- Kør det hele til en ensartet masse og tril kugler af massen – lad endelig ungerne trille ♥
- Sæt dem på køl og opbevar dem i en lufttæt beholder – her holder de nemt i op til 1½ uge – det sker dog nærmest aldrig herhjemme ♥
2. dadelkugler med mint og kokos
Ingredienser – 40 stk.
- 15 dadler
- 60 g havregryn
- 100 g valnødder – eller mandler – jeg var sørme løbet tør
- ½ tsk vaniljesukker
- 3 spsk kakao
- 1 dl kokos
- 50 g mørk chokolade 70% med mintsmag
- 1-2 tsk agavesirup eller honning
- evt. 1-2 tsk vand – afhængig af konsistens
- kokosmel til rulning.
Fremgangsmåde:
- På samme måde som ovenfor – blend, tril – disse dog i kokos ♥
Billeder må I desværre tænke jer lidt til – da de fleste kugler var spist før jeg fik billeder – de blev nydt til vores brunch for Merle – på hendes 10 års fødselsdag ♥