Sunde dadelkugler – 2 versioner

Nemt, hurtigt, sundt, forberedes gerne i forvejen, børnene elsker dem og kan lave dem selv – kræver kun en blender og et par barnehænder som vil hjælpe med at trille – ca. ½ time og så er der serveret – what´s not to love ???????

Hos os elsker vi dadelkugler – i mange afstøbninger – her kommer et par udgaver, som altid holder og som er nemme at variere med lige det du har ♥

Her har vi gengivet 2 forskellige slags – som er lavet med samme udgangspunkt:

1. Dadelkugler med orange og havregryn:

Ingredienser til ca. 40 stk.

  • 15 dadler
  • 60 g havregryn
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 60 g mandler
  • 40 g kokosmel
  • 50 g mørkchokolade – 70% med orangesmag
  • 2 spsk sirup – med den smag du har – min var med irish coffee

Fremgangsmåde:

  1. Blend alle tørre ingredienser og tilsæt dadler og chokolade – jeg valgte at tilsætte ½ af chokoladen og hakkede resten groft – vi elsker når det knaser ♥
  2. Kør det hele til en ensartet masse og tril kugler af massen – lad endelig ungerne trille ♥
  3. Sæt dem på køl og opbevar dem i en lufttæt beholder – her holder de nemt i op til 1½ uge – det sker dog nærmest aldrig herhjemme ♥

2. dadelkugler med mint og kokos

Ingredienser – 40 stk.

  • 15 dadler
  • 60 g havregryn
  • 100 g valnødder – eller mandler – jeg var sørme løbet tør
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 3 spsk kakao
  • 1 dl kokos
  • 50 g mørk chokolade 70% med mintsmag
  • 1-2 tsk agavesirup eller honning
  • evt. 1-2 tsk vand – afhængig af konsistens
  • kokosmel til rulning.

Fremgangsmåde:

  1. På samme måde som ovenfor – blend, tril – disse dog i kokos ♥

Billeder må I desværre tænke jer lidt til – da de fleste kugler var spist før jeg fik billeder – de blev nydt til vores brunch for Merle – på hendes 10 års fødselsdag ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.