Madbrød med ost

Madbrød med feta og mozzerella

I dag skal vi have gæster – og det bliver til tapas. Dét elsker hele familien og det er hurtigt, nemt og skønt at variere i én uendelighed. En ting jeg længe har ønsket mig at lave, er disse skønne brød – inspireret af det geogianske ostebrød – Khachapuri som bla. laves af vildt dygtige Nanna Pretzmann.

Jeg har lavet det i 2 variationer – et med feta & mozzerella og et med cheddar.

Brødene er nemme at lave og selv ungerne gider. Jeg ville gerne tilberede brødet på grillen, men den er optaget – så jeg har blot forvarmet min ovn – med plader, til 250gr.

Brødene er fantastiske som tilbehør og kan nemt konverteres til en luksus pizza – ved at smøre lidt tomatsauce eller cremecheese på helt til sidst – og drengene valgte at toppe med lidt pepperoni – mums !

Ingredienser til 8 brød – på ca. 20 cm  : ( jeg har frosset de brød ned, vi ikke fik spist )

 • 50 gr. gær
 • 7 dl lunkent vand
 • 3 tsk salt
 • 3 tsk sukker
 • hvedemel – ca. 20 dl
 • lidt olivenolie til pensling
 • Ost – til fyld
  • til 4 stk; 450 gr. mozzerella & 300 gr. feta
  • til 4 stk; 500 gr cheddar

Fremgangsmåde;

Opløs gæret i det lunkne vand. Tilsæt sukker og salt. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt. Jeg bruger oftest min kitchenaid – uanset skal dejen æltes godt igennem. Sæt den til hævning i ca. 1 time.

Imens kan osten forberedes – mozzerella rives og fetaen smuldres og blandes. Cheddar rives.

Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, så vippes den ud på et bord. Del dejen i 8 stykker. Sørg for at have godt med mel på bordet eller brug den teknik jeg ofte beskriver med udruldning i olie.

Brug kagerulle – og lav en cirkel på ca. 20 cm. Læg 1/4 af det fyld du har valgt på midten. Luk enderne ind over ( se billeder ) og sørg for at de lukker tæt. Rul ud igen med kagerullen og pas på at dejen ikke brister.

Rul ud til ca 1-1,5 cm i højden. Pensl med lidt olie.

Hvis du laver på bagestål i grill behøver det kun have ca. 5 min. Hvis du som jeg bruger ovnen på 250gr ( HUSK at pladen skal være 250gr. varm ) så giv dem ca. 8 min til de er godt gyldne.

Skær brødene i de stykker I synes er passende – hos os bliver de snart lavet igen – de er virkelig lækre.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.