Sund brownie med sorte bønner og karamelliseret kokos

I dag er der hygge i vores skønne sommerhus – det er regnvejr og vi har fri… Tiden fordriver vi i absolut laveste gear – ungerne tegner og spiller, faderen hviler på sofaen og min bagebobel kaldte vildt på mig – tænk: jeg har ikke bagt i over 1 uge – det sker så godt som aldrig ! Så i dag skulle det være – en undskyldning for at forkæle og teste på samme tid..♥

For her har jeg kastet mig ud i endnu en udgave af en lidt sundere kage – lavet på sorte bønner og helt uden mel af nogen art – og uden sukker.. Dog har vi valgt at lave en kokostopping og i den er der både smør og sukker – men brownien kan udmærket stå alene og i den version er den så tæt på sund som vi kan komme det ♥

Prøv den – her blev den en succes hos både voksne og børn ♥

Som et forsøg er kagen serveret halvfrossen – fordi vi ville smage kagen hurtigt ♥ Men vi må sande at den smager fuldstændig fantastisk når den er halvfrossen – prøv det og lad den tø op og opbevar den på køl herefter.
Denne her bliver serveret igen på søndag, når vi får gæster til brunch – det er ellers sjældent at jeg går med til at lave en kage igen, men den er virkelig god ♥

Ingredienser til en springform på Ø24 eller en firkantet form på ca. 22 x 22cm eller til ca. 12 kageglade mennesker ♥

  • 1 ds sorte bønner – drænet vægt 240 g
  • 75 g kokosolie – eller smagsneutral olie
  • 1 dl kaffe
  • 3 æg
  • 10 stk dadler
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 150 g chokolade – jeg valgte at blande hvid og mørk 70%
  • 50 g kokosmel
  • 50 g kakao
  • 70 g nødder – dem du holder af
  • 1 tsk bagepulver
  • 80 g hele mandler

Fremgangsmåde:

  1. Tænd din ovn på 175 grader
  2. Skyld bønnerne godt – de skal være forkogte og uden væske. Udsten dadlerne og put alle ingredienser med undtagelse af chokoladen og de hele mandler i din blender og kør til en ensartet masse. Vend chokoladen og de hele mandler i og hæld det hele i en bageform beklædt med bagepapir.
  3. Bag din brownie i ca. 45-60 minutter ved 175 grader. Mærk efter med en pind om kagen er færdig. Den må godt være lidt klæg, men jo ikke flydende.
  4. IMG_7301
  5. Sæt kagen på køl – evt. frost indtil den er afkølet. Jeg har her valgt, at lave en lækker kokostopping til min kage – og har derfor bagt den i ekstra 15 minutter efter at toppingen kom på.
  6. IMG_7302

Se opskriften op toppingen herunder:

Karamelliseret kokostopping – inspireret af den dejlige pige bag bloggen “Kager til kaffen” – kig forbi hende, hun er skøn !

  • 150 g kokos
  • 100 g sukker
  • 1 dl sirup- jeg brugte ½ dl mørk og ½ dl irish coffee sirup – brug lige den du har lyst
  • 75 g smør
  • 1½ dl piskefløde

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienser i en gryde og lad det smelte sammen – giv det et godt opkog og hæld det over dine brownies.
  2. Bag dine brownies ved 200 grader i ca. 10 minutter til toppen har taget gylden farve. Lad den køle og nyd den sammen med nogle du holder af.
  3. Server kagen køleskabskold – den er endnu bedre dagen efter – da brownien kan være lidt kakaobitter på førstedagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.