I dag er der hygge i vores skønne sommerhus – det er regnvejr og vi har fri… Tiden fordriver vi i absolut laveste gear – ungerne tegner og spiller, faderen hviler på sofaen og min bagebobel kaldte vildt på mig – tænk: jeg har ikke bagt i over 1 uge – det sker så godt som aldrig ! Så i dag skulle det være – en undskyldning for at forkæle og teste på samme tid..♥
For her har jeg kastet mig ud i endnu en udgave af en lidt sundere kage – lavet på sorte bønner og helt uden mel af nogen art – og uden sukker.. Dog har vi valgt at lave en kokostopping og i den er der både smør og sukker – men brownien kan udmærket stå alene og i den version er den så tæt på sund som vi kan komme det ♥
Prøv den – her blev den en succes hos både voksne og børn ♥
Som et forsøg er kagen serveret halvfrossen – fordi vi ville smage kagen hurtigt ♥ Men vi må sande at den smager fuldstændig fantastisk når den er halvfrossen – prøv det og lad den tø op og opbevar den på køl herefter.
Denne her bliver serveret igen på søndag, når vi får gæster til brunch – det er ellers sjældent at jeg går med til at lave en kage igen, men den er virkelig god ♥
Ingredienser til en springform på Ø24 eller en firkantet form på ca. 22 x 22cm eller til ca. 12 kageglade mennesker ♥
- 1 ds sorte bønner – drænet vægt 240 g
- 75 g kokosolie – eller smagsneutral olie
- 1 dl kaffe
- 3 æg
- 10 stk dadler
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 150 g chokolade – jeg valgte at blande hvid og mørk 70%
- 50 g kokosmel
- 50 g kakao
- 70 g nødder – dem du holder af
- 1 tsk bagepulver
- 80 g hele mandler
Fremgangsmåde:
- Tænd din ovn på 175 grader
- Skyld bønnerne godt – de skal være forkogte og uden væske. Udsten dadlerne og put alle ingredienser med undtagelse af chokoladen og de hele mandler i din blender og kør til en ensartet masse. Vend chokoladen og de hele mandler i og hæld det hele i en bageform beklædt med bagepapir.
- Bag din brownie i ca. 45-60 minutter ved 175 grader. Mærk efter med en pind om kagen er færdig. Den må godt være lidt klæg, men jo ikke flydende.
- Sæt kagen på køl – evt. frost indtil den er afkølet. Jeg har her valgt, at lave en lækker kokostopping til min kage – og har derfor bagt den i ekstra 15 minutter efter at toppingen kom på.
Se opskriften op toppingen herunder:
Karamelliseret kokostopping – inspireret af den dejlige pige bag bloggen “Kager til kaffen” – kig forbi hende, hun er skøn !
- 150 g kokos
- 100 g sukker
- 1 dl sirup- jeg brugte ½ dl mørk og ½ dl irish coffee sirup – brug lige den du har lyst
- 75 g smør
- 1½ dl piskefløde
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienser i en gryde og lad det smelte sammen – giv det et godt opkog og hæld det over dine brownies.
- Bag dine brownies ved 200 grader i ca. 10 minutter til toppen har taget gylden farve. Lad den køle og nyd den sammen med nogle du holder af.
- Server kagen køleskabskold – den er endnu bedre dagen efter – da brownien kan være lidt kakaobitter på førstedagen.